27.6.2022. 22:17
1
Abazović želi obnoviti zdrave odnose između Crne Gore i Srbije
Premijer Crne Gore Dritan Abazović rekao je da od posjete Srbiji očekuje da odnosi dvije države budu resetovani, te naveo da ide u zemlju koja je Crnoj Gori najbliža u svakom mogućem smislu, piše agencija Srna.

Abazović je novinarima u Skupštini Crne Gore, nakon premijerskog sata, izjavio da je bio u zvaničnoj posjeti Briselu, pa i u Sjedinjenim Američkim Državama kao potpredsjednik Vlade, ali da ništa nije izazvalo interesovanje kao posjeta Srbiji, piše ova agencija.

"Ići ćemo i u druge zemlje regiona. Očekivanja su da resetujemo odnose, da makar neke male pobede za građane donesemo, i da pokušamo da uspostavimo komunikaciju koja bi morala da rezultira mnogom većom produktivnošću", poručio je Abazović.

Abazović bi u Srbiju trebalo da doputuje u srijedu, 29. juna.


(Amer M.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.