27.6.2022. 22:28
0
Sumnjiče ga za ratne zločine: Državljanin Srbije uhapšen u Grčkoj
FOTO: Ilustracija
Grčka policija je saopštila da je uhapsila državljanina Srbije kog Hrvatska traži zbog navodnih ratnih zločina iz 1991. godine, javlja agencija Beta.

Grčka policija je saopštila da je uhapsila državljanina Srbije kog Hrvatska traži zbog navodnih ratnih zločina iz 1991. godine.

Policija je navela da je 59-godišnjak, čije ime nije objavljeno, uhapšen pošto je ušao u zemlju iz Sjeverne Makedonije, na putu ka ljetovalištu u sjevernoj Grčkoj sa suprugom i ćerkom.  Uhapšeni je u Hrvatskoj optužen za učešće u akcijama koje su dovele do smrti civila od 19. avgusta do 14. decembra 1991. godine, u hrvatskim mjestima Voćin i Hum,  navodi se u tekstu agencije Beta.

On je naveo da je bio pripadnik jugoslovenske vojske, ali je negirao krivicu.

Biće izveden pred javnog tužioca u Solunu, a tročlano sudsko vijeće će vjerovatno sledeće nedjelje razmatrati zahtjev za izručenje Hrvatskoj.


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.