2.7.2022. 17:51
0
Zbog posredovanja u prostituciji tri djevojke osuđene na kućni zatvor
FOTO: SHUTTERSTOCK, MUP / RAS SRBIJA
Posebno odjeljenje za organizovani kriminal Apelacionog suda u Beogradu preinačio je prvostepenu presudu i pravosnažno osudio na kazne kućnog zatvora tri žene optužene za posredovanje u vršenju prostitucije.

Apelacioni sud je usvajanjem žalbe okrivljenih preinačio prvostepenu presudu samo u dijelu odluke o kazni, te je Milicu Macić osudio na jedinstvenu kaznu kućnog zatvora od godinu dana, Jelenu Stepanović na jedinstvenu kaznu kućnog zatvora od deset mjeseci i Danju Milanović na osam mjeseci kućnog zatvora, objavljeno je na sajtu suda, prenosi Avaz. 

Pokušala sve napustiti


Takođe, optuženima su izrečene i novačene kazne od po 100.000 dinara svakoj.

Prema okrivljenima je izrečena i mjera bezbjednosti oduzimanja predmeta, mobilnih telefona sa pripadajućim karticama, laptopovi i drugi predmeti.

Macić je u vrijeme izvršenja djela završila srednju školu, prethodno nije bila osuđivana, a prema stanju u spisima pokušala je da napusti ove poslove, ali je iz straha ostala da radi. Stepanović je završila srednju školu i stekla licencu, do sada je neosuđivana i više mjeseci prije hapšenja je sama odlučila da prestane da se bavi ovim nezakonitim poslovima.

Okrivljena Milanović je zaposlena, ranije neosuđivana i njene porodične prilike se moraju cijeniti kao olakšavajuća okolnost, smatra Apelacioni sud.

Okrivljenje se terete za krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i produženog krivičnog djela posredovanje u vršenju prostitucije u saizvršilaštvu.

Kriminalna grupa

Naime, u presudi prvostepenog suda se navodi da je okrivljeni Vukašin Milojević, protiv koga je postupak pravosnažno okončan, organizovao kriminalnu grupu koja je djelovala sporazumno u vršenju krivičnog djela posredovanje u vršenju prostitucije, piše Telegraf.

Takođe, Milojević je od okrivljenih djevojaka uzimao polovinu zarađenog novca, a pored njih osuđeni su i ostali pripadnici ove kriminalne grupe Darko Aleksandrić, Dalibor Aleksandrić, Stefan Bosiljčić, Nenad Sovilj i Brnaislav Lelo, navodi Avaz. 



0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.