6.7.2022. 19:54
0
Troje preminulih: U Srbiji nova 1.334 slučaja zaraze
U Srbiji su u posljednja 24 sata registrovana 1.334 nova slučaja zaraze koronavirusom, od 8.506 testiranih uzoraka. Od posljedica kovida preminule su tri osobe, prenosi RTS.

Na bolničkom liječenju nalazi se 141 pacijent, od kojih je 10 na respiratoru. Direktor Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u Srbiji Fabio Skano kaže da se koronavirus ubrzano širi jer ljudi ostaju kod kuće, ali se i ne testiraju.

"Imamo alate da kontolišemo pandemiju, a naročito u ljeto da zaštitimo starije, da nastavimo sa imunizacijom i primjenjujemo mjere javnog zdravstva. Mi nemamo kristalnu kuglu, ali očekujemo porast i treba nastaviti sa vakcinacijom i na jesen", rekao je Skano koji ističe da su vakcine širom svijeta spasile 20 miliona života.


(Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.