7.7.2022. 22:42
0
Ogroman požar bukti u Istri: Zatvorena putna komunikacija
FOTO: Index.hr
Veliki požar izbio je u Istri između Tara i Novigrada. Vatrogasni zapovjednik Istarske županije Dino Kozlevac za Index je potvrdio kako je požar izbio na otvorenom prostoru, javlja večeras Index.hr portal.

“Požar će se gasiti čitavu noć. Duva jaka bura i teško je sada reći kada će biti lokalizovan. Angažovano je 86 vatrogasaca i 27 vatrogasnih vozila. Niko nije stradao, a požar nije u blizini stambenih objekata. Prema prvim procjenama, izgorjelo je 35 hektara šume”, potvrdio je za Istra24 Kozlevac.

Na terenu su ekipe iz JVP-ova Umag, Poreč, Buzet, kao i DVD-ovi iz Umaga, Novigrada, Buja, Oprtlja, Vižinade, Tara i Vrsara. Ukupno se protiv vatre bori 86 vatrogasaca uz pomoć 27 vozila. Pomažu im komunalne službe iz Novigrada, javlja Glas Istre.

Zbog gustog dima zatvorene ceste

Novigradski gradonačelnik Anteo Milos kaže da su sve raspoložive snage na terenu, piše Index.

“Požar gase vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Umag, Novigrad, a u ispomoć stižu i vatrogasci iz Poreča. Požar se širi zbog jake bure i gori na dosta nepristupačnom terenu uz dolinu Mirne”, rekao je novigradski gradonačelnik Milos, javlja Istra24.

Vatrogasci su uspjeli obraniti kuće na Stanciji, ali do sada nijesu uspjeli lokalizovati požar.


(Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.