9.7.2022. 10:26
0
Premijer Crne Gore Abazović na klanjanju bajram-namaza u Ulcinju
Premijer Crne Gore Dritan Abazović prisustvovao je klanjanju bajram-namaza u Ulcinju povodom islamskog praznika Kurban-bajrama.

“Širimo ljubav jedni prema drugima i neka nas vode ideali dobročinstva, solidardnosti i suživota! Srećan Kurban Bajram onima koji slave, a svim građanima Crne Gore želim ugodan vikend i dobro raspoloženje”, napisao je predsjednik Vlade CG na Facebooku.

Abazović je juče čestitao praznik reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti.

“Želim da nas Kurban-bajram kao simbol ljudskog požrtvovanja za dobra djela ohrabri u izgradnji boljeg i pravednijeg društva za naše građane i bolju budućnost države Crne Gore”, naveo je premijer CG.

Istakao je da je Crna Gora kao paradigma interkulturalizma uvijek podsticala duh zajedništva, tolerancije i razumijevanja, i bila primjer baštinjenja nacionalnih i vjerskih različitosti i sloboda.

“Čestitam onima koji slave uz želju da provedu sa svojim porodicama u dobrom raspoloženju i zdravlju”, zaključio je Abazović.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.