14.7.2022. 9:35
0
Više od 300 vatrogasaca borilo se tokom noći s požarom u Hrvatskoj. Kakvo je sada stanje
Kod Zatona više nema nekontroliranog širenja požara, izvijestila je u četvrtak ujutro Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ) po čijim su podacima od šest sati u gašenje uključena dva Canadaira.

Tijekom cijele noći više od 300 vatrogasaca borilo se s vatrenom stihijom kod Zatona i Rasline, objavila je u 7,30 sati vatrogasna zajednica na internetskim stranicama.

Vatrogasci su uspjeli požar noćas oko 2 sata staviti jednim dijelom pod kontrolu te jutros nema nekontroliranog širenja vatre i velikih fronti, a požar je, navode okružen sa svih strana.

“Od 6 sati su uključena i dva Canadaira. Noćas je bilo angažirano 350 vatrogasaca, 50 vojnika, 54 policajca te brojni građani”, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Dodao je da su izvanredne dislokacije angažirane iz Splitsko-dalmatinske, Ličko-senjske, Primorsko-goranske, Karlovačke, Zagrebačke županije i Zadarske županije, a u dolasku je i Koprivničko-križevačka županija.

“Noćas nije bilo naredbe o evakuaciji, stanovnici su branili svoje kuće i hvala im svima. Nastale su velike materijalne štete na kućama i maslinicima, ali srećom bez ozlijeđenih. Procjena je da je opožareno oko 3000 hektara”, dodao je Tucaković.

Vatrogasci s ostalim snagama do daljnjeg ostaju na požarištu, prenosi Hina.

Zbog požara na šibenskom području za sav promet zatvorene su vodička obilaznica (DC8); državna cesta DC27 od raskrižja s Jadranskom magistralom (DC8) do mjesta Gaćelezi i županijska cesta Vodice-Gaćelezi (ŽC6086), izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).


(Fena/Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.