23.7.2022. 16:31
0
Istražitelji otkrili ko je ubio Šakovića, člana škaljarskog klan
Policija i tužilaštvo Crne Gore rasvijetlili su ubistvo visokopozicioniranog člana škaljarskog klana Milića Minje Šakovića i tragaju za ubicama čiji identitet im je poznat, javljaju Vijesti.me.

Tu informaciju potvrdilo je više izvora uključenih u istragu mafijaške likvidacije u Budvi.

Navodno, te osobe obuhvaćene su dopunom krivične prijave, koju je viša državna tužiteljica Ana Radović nakon ubistva podnijela protiv NN počinioca.

Prema istim izvorima, policijski inspektori i forenzičari su, po nalogu Višeg državnog tužilaštva, danonoćno radili na rasvjetljavanju ubistva izvršenog 17. juna oko 23.30 sati ispod zidina budvanskog Starog grada.

Izvor iz sigurnosnih sektora rekao je jučer za “Vijesti” da su utvrdili ko su pomagači ubice, koji su u jednoj podgoričkoj prodavnici kupili električni trotinet korišten u pripremi zločina. U tragu su im ušli nakon što su uvezali snimke sa nadzornih kamera postavljenih u glavnom gradu.

Prijevozno sredstvo koje su nabavili ubici, pronađeno je u “štek stanu” iz kog je egzekutor nadgledao Podgoričanina.

Šta je pronađeno u stanu

U tom stanu, između ostalog, inspektori su pronašli žensku periku, garderobu koju je koristio, više pari hirurških rukavica, ostatke hrane, opuške i lične stvari... Osim toga, istražitelji su pronašli i zavoj kojim je obmotavao desnu nogu dok se kretao metropolom crnogorskog turizma - jedno od mogućih objašnjenja je da je njime pokrio tetovažu, a time i otežao da ga neko prepozna.

U tom stanu pronašli su i žensku garderobu koju je ubica oblačio dok je prerušen u ženu nagledao Šakovića, ali i kačket koji je ubica nosio sat prije likvidacije, dok se, kako se vjeruje, pripremao za ubistvo.

Na svim tim stvarima ostalo je mnoštvo bioloških tragova i otisaka, koji su im olakšali istragu.

Izuzimajući snimke sa nadzornih kamera u Budvi, inepektori su došli i do jednog, izuzetog sa objekta udaljenog stotinjak metara od terase kafića “Korkovado” u kom je Šaković ubijen.

Na tom snimku vide se ubica koji oko 22.30 sati šeta Starim gradom obučen u teksas bermude, bijelu košulju dugih rukava, s plavim kačketom na glavi, crno-bijelim patikama i bež ženskom torbicom...

Navodno i tada je nadgledao Podgoričanina i posmatrao teren.

Torbica koju je nosio sat prije ubistva bila je preko njegovog ramena i kada je prišao stolu za kojim je s prijateljima sjedio jedan od šefova škaljarskog kriminalnog klana i u njega ispalio šest hitaca.

Pronašli i pištolj

Izvor iz istrage kazao je da je egzekutor nakon ubistva dva puta pucao uvis, što je napravilo pometnju koja mu je pomogla da pobjegne. Tokom bjekstva ispala mu je torbica u kojoj su policajci pronašli i pištolj.

Taj sagovornik ranije je opisao ubicu kao golobradog muškarca starog oko 35 godina i visokog oko 170 centimetara, koji je na sebi imao bijelu košulju dugih rukava, bijeli kačket, blijede farmerke i crne patike.

Uprava policije ni Više državno tužilaštvo nisu se javno oglašavali povodom rasvjetljavanja ubistva Šakovića.

Da istraga ide u dobrom pravcu, početkom jula saopštio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, koji je tada i najavio da će nadležni “vrlo brzo imati konkretne rezultate”.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.