3.8.2022. 12:15
0
Vuksanović Stanković: Abazović mora krivično odgovarati za veleizdaju države
Kukavice kukavički i u tajnosti, komentar je zastupnice u Skupštini Crne Gore Draginje Vuksanović Stanković na Temeljni ugovor koji su danas u tajnosti potpisali premijer Crne Gore Dritan Abazović i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije.

"Kraj Vlade, novi izbori. Nova Vlada da pokrene pravnu proceduru poništenja ugovora. Ovakav ne može proizvoditi pravno dejstvo", poručila je Vuksanović Stanković.

Ona je zatražila i krivičnu odgovornost za ovaj čin. 

"Abazović i ministar pravde Marko Kovač krivično će odgovarati za veleizdaju državnih interesa", istakla je Vuksanović Stanković na Twitteru. 

Podsjećamo, ranije danas crnogorski mediji objavili su informaciju da su premijer Dritan Abazović i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije u tajnosti, u Vili Gorica, potpisali Ugovor između Crne Gore i SPC. Tu informaciju je potvrdio Abazović objavama na društvenim mrežama.


(Patria/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.