18.9.2022. 11:08
0
Kupa kod Karlovca dostigla osam metara, poplavljeni objekti, oštećeni putevi...
Stanja na poplavljenom području u gornjem toku Kupe se popravlja, nakon što je kiša prestala padati u subotu poslijepodne.

Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Delnice nisu morali intervenirati od jučer. U selu Kuželj, u kojem se iz korita izlila rijeka i pritoke, nekoliko podruma je poplavljeno. Crpljenje je uglavnom dovršeno, a ostala su još dva podruma.

U Kaštelu Zrinskih u Brodu na Kupi, u kojem je smješten postav Prirodoslovnog muzeja u Rijeci, za sad je vizualno stanje bolje nego jučer, a posljedice će se utvrditi naknadno. Do daljnjega je Kaštel zatvoren za javnost, a sanacija i čišćenje počinje odmah po stabiliziranju vremena, doznaje se.

Nakon prestanka oborina, voda je u opadanju. Nakon niza dana s iznimnom količinom oborina, i protekla 24 sata do 8 sati u nedjelju zabilježene su znatnije količine u Gorkom kotaru. Tako je u Begovom razdoblju palo 69 litara, u Crnom Lugu 49, a u Delnicama 50. 

Nekoliko lokalnih cesta je oštećeno i zatvoreno za promet.

Stožer Civilne zaštite Grada Karlovca jutros je održao sastanak o trenutnom stanju na terenu. Tijekom noći zabilježen je veliki porast vodostaja rijeke Kupe iznad predviđenih 750 centimetara, izvijestili su iz Grada.

Kažu da su sve službe su na terenu, na snazi su izvanredne mjere za rijeku Kupu s posebnim naglaskom na naselje Brodarci. Ophodarska služba prati stanje prometnica na terenu te su dodatno zatvorene za promet nerazvrstane ceste: Brodarci NC 314700-002, Brođani NC 007-001, Donje Mekušje NC314900-003, Gradac NC314900-001, Mekušje-Kamensko.

Zbog vode na kolniku za promet su zatvorene neke državne, županijske i lokalne ceste, upozoravaju jutros iz Hrvatskog autokluba (HAK).

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.