22.9.2022. 11:57
0
Snimak koji je postao hit na internetu: Prevodilac se nasmijao nakon Vučićeve rečenice "Živjela Srbija"
Twitterom se širi snimka reakcije prevoditelja na govor Aleksandra Vučića u New Yorku na Općoj skupštini UN-a.

Nakon što je predsjednik Srbije izjavio "Živjela Srbija", prevoditelj se srdačno nasmijao i izazvao reakcije na društvenim mrežama.

"Prevoditelj nije mogao izdržati", jedan je od komentara na Twitteru.  

Neki smatraju da je ovo bilo neprofesionalno s njegove strane, a jedan tviteraš napisao je: "Kako ste glupavi svi. Nije se momak nasmijao na tu praznu floskulu ‘Živjela Srbija‘, nego na sve ono što je u svom govoru prije tog ‘Živjela Srbija‘ nalupetao".

Podsjećamo, Vučić je održao govor na debati svjetskih lidera na Generalnoj skupštini UN-a. Između ostaloga, istaknuo je  da se protiv Srbije "u dijelu međunarodne javnosti vodi hibridni rat i prljava kampanja", ilustrirajući to ocjenama da je Srbija prijetnja regionalnoj stabilnosti i da će navodno napasti susjede.



"Srbija je bila i bit će faktor stabilnosti u cijeloj regiji", poručio je Vučić u svom obraćanju na skupštini dodavši da Srbija podržava Daytonski mirovni sporazum za BiH, unatoč neistinama koje su mogu čuti.


(Admir O.)

 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.