24.9.2022. 14:04
0
Abazović smatra da će se na taj način poslati važna politička poruka: Obavezno da razriješite Đukanovića
U Skupštini Crne Gore trebalo bi izglasati inicijativu o razrješenju predsjednika Crne Gore Milu Đukanovića, jer se time šalje važna politička poruka, smatra crnogorski premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

On je rekao da je pitanje za pravnike da li to može da se operacionalizuje zbog situacije sa Ustavnim sudom.

– Taoci smo jednog čovjeka 30 godina. Poslije tridesetogodišnje vlasti ne ide sve glatko. Ja mislim da treba da izglasamo tu inicijativu i da na taj način parlament uputi jasnu poruku šta misli o predsjedniku države – naveo je Abazović.

Abazović smatra da je to sasvim logično.

– Mi smo sada novokonstituisana većina, koja podržava da se konstituiše nova vlada, ali je prilično raznolika sa različitim političkim subjektima, sa drugačijim vizijama. Ali, mi to moramo da procesuiramo – rekao je Abazović za Glas Amerike.

On je rekao da će rješenje svakako doći na izborima, međutim, kako je naveo, nije predsjednik taj koji će odrediti kad će ti izbori biti.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.