1.10.2022. 8:21
0
Eksplozija i sirene probudile stanovnike Novog Zagreba: Jedna osoba poginula
Stravična eksplozijai sirene Hitne pomoći probudili su jutros oko 6:30 sati stanovnike novozagrebačkog naselja Trnsko.

Prema prvim informacijama, jedna je osoba izgubila život.

Kako "Jutarnji list" saznaje, pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima nešto je eksplodiralo u stanu na prvom spratu stambene zgrade u Ulici Trnsko.

Zagrebački vatrogasci, njih 14, promptno su pristigli na mjesto užasa te se uhvatili u koštac s dimom koji je sukljao u vis desetke metara, a što su mogli vidjeti stanari okolnih zgrada kao i oni u okolnim naseljima.

Tokom intervencije, vatrogasci su spasili jednu osobu na trećem spratu zgrade te ju predali radnicima Hitne, no, u stanu na prvom spratu dočekao ih je tužan prizor tragično preminule osobe.

- Stravično je grunulo. Nije se odmah vidio dim pa sam čekala da vidim jesam li sanjala. I nismo dugo čekali da pred zgradu stignu vatrogasci, a onda i Hitna. Ne znamo je li uzrok plin koji je u većini zgrada u naselju ili možda uzrok leži u trafostanici koja se nalazi odmah ispod tog stana gdje se dogodila tragedija. Vidjela sam kako su jednu osobu iznijeli do vozila Hitne - izjavila je jutros za "Jutarnji" stanarka zgrade preko puta koja je čula neko zapomaganje, ali nije uspjela razaznati šta tačno muški glas govori.

Kada se stvore svi uvjeti, policija će započeti s uviđajem kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do tragedije.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.