6.10.2022. 14:52
0
Uznemirujuće: Mladiću nije pala cigla na glavu, romobilom se zabio u skelu
Jučer se medijima proširila vijest da je u centru Zagreba u popodnevnim satima ozlijeđen mladić na kojeg je pala cigla s jedne zgrade koja se obnavlja. Ubrzo je stiglo vozilo Hitne pomoći koje je mladića prevezlo na Hitnu, gdje su mu utvrđene ozljede glave, nasreću ne teške.

Zagrepčanka Lara Culović, koja se zatekla kod Branimirove 15, gdje je mladić ozlijeđen, objavila je na Facebooku da je krvi bilo posvuda.

“Dečku ispred mene na Branimirovoj je cigla pala direktno na glavu i kompletno ju otvorila. Krv je kapala ko iz kabla, posvuda. Ovo je sve što sam uspjela zabilježiti nešto kasnije, kao upozorenje svima vama. To sam mogla biti ja, to si mogao/mogla biti ti. Pokušala sam mu u šoku zaustaviti krvarenje rukom, dok nije izvukao ručnik”, ispričala je Zagrepčanka.

Prepričala je i što se dalje događalo.

“Pozvala sam hitnu, uzela broj. U kontaktu smo. Nije htio da ostanem s njim, u bunilu mi je zahvalio. Sad se osjećam krivo što nisam ostala. Napravila sam sve što sam mogla da iole pomognem. Dečko je cijelo vrijeme bio pri svijesti i nije mu bilo zlo, samo mu ništa nije bilo jasno. Posjela sam ga da ne stoji dok čeka”, ispričala je Curlović.

Kasnije je dodala:

“Zovu me s policije da me obavijeste kako se lažne izjave zakonski kažnjavaju, obzirom da ne mogu biti sigurna što mu je točno palo na glavu i da li je uopće išta palo. Policajac mi je patronizirajućim tonom pojasnio: ‘Skela vam je kao da imate kišobran. Teško da je nešto moglo pasti kroz nju.’ Fenomenalno.”

Policija: Nije bilo nikakve cigle

Iz zagrebačke policije kažu da nije bilo nikakve cigle, nego da se dogodilo nešto sasvim drugo. Glasnogovornica PU zagrebačke Marija Goatti potvrdila je za RTL da je policija napravila očevid te da, zapravo, nikakve cigle nije bilo.

“Policija je očevidom utvrdila da je mladić vozio romobil i da pritom nije imao zaštitnu kacigu. Udario je u građevinsku skelu koja je bila na nogostupu. Građevinska skela ima urednu dozvolu. Mladić je lakše ozlijeđen”, rekla je Marija Goatti.

Korlaet: Provjeravamo radi li se o adekvatno osiguranom gradilištu, obnova privatnih zgrada nije u nadležnosti Grada

Jučer se oglasio i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.

Poručio je kako mu je žao što je došlo do nemilog događaja i prenio informaciju Hitne pomoći da se radi o mladiću rođenom 2001., da je utvrđena manja kontuzija na glavi i da su mu vitalni znakovi stabilni.

“Provjeravamo status zgrade odnosno radi li se o adekvatno osiguranom gradilištu. Obnova privatnih zgrada nije u nadležnosti Grada (po mojim saznanjima, u ovom slučaju se i ne radi o zgradi u organiziranoj postpotresnoj obnovi), nego Ministarstva graditeljstva i Fonda za obnovu. Dajemo, kao Grad, sve od sebe da umanjimo rizik od ovakvih akcidenata, osiguravanjem puteva, skidanjem nestabilnih elemenata i slično”, poručio je Korlaet, prenosi Index.hr.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.