6.11.2022. 15:07
0
Uhapšen 43-godišnjak: U Zagreb naručio kokain iz Kolumbije, stigao mu u stolnjacima
Zagrebačka policija pronašli su kokain u stolnjacima, nakon čega je provedeno kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom i 42-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Neovlaštena proizvodnja i promet drogama".

Kako se navodi u saopćenju, policija sumnja da je 43-godišnjak od tačno neutvrđenih osoba i na neutvrđen način na području Kolumbije kupio veću količinu kokaina, koja je potom skrivena u vidu otopine kokaina i natopljena u platnene stolnjake. Tako skrivena droga u dvije paketne pošiljke je prokrijumčarena na području Hrvatske putem redovne usluge kurirske službe. 

Potom ju je 43-godišnjak u Zagrebu preuzeo. Policijski službenici su svoju sumnju potvrdili pretragom navedenih paketnih pošiljaka u kojima je pronađeno ukupno 26 komada platnenih stolnjaka natopljenih otopinom droge kokain.

- Potom, provedenim daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni 43- godišnjak i 42-godišnjakinja protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem preprodaje, nabavljali smolu konoplje tipa droga i drogu kokain te istu vagali, prepakirali, miješali s punilima radi povećanja mase i istu skrivali u stanu u Zagrebu, Ulici Haulikova, a sve s ciljem proizvodnje i preprodaje droge - navodi se u saopćenju zagrebačke policije.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.