7.11.2022. 11:43
0
Hrvatska: Novi zemljotres zabilježen kod Petrinje
Novo podrhtavanje uznemirilo je u ponedjeljak kontinentalnu Hrvatsku, gdje je kod Petrinje zabilježen zemljotres jačine 3,4 stepena po Richteru.

Seizmološka služba Hrvatske objavila je da je u 10.21 sati zabilježen umjeren potres s epicentrom kod Taborišta, deset kilometara južno od Siska.

Magnituda potresa iznosila je 3,4 stepena prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV - V stepena EMS skale, a intenzitet u epicentru IV - V stupnja EMS ljestvice.

Podsjećamo, 29. decembra 2020. godine zemljotres jačine 6,4 stepeni pogodio je područje Sisačko-moslavačke županije s epicentrom tri kilometra jugozapadno od grada Petrinje. Smrtno je tada stradalo sedam osoba.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.