20.11.2022. 11:00
0
Vučić najavio razgovor sa Prištinom u Briselu
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sutra u Briselu učestvovati na sastanku sa prištinskom stranom, ali da nije optimista da bilo šta može da se učini.

Vučić je istakao da je pozicija Srbije čista, da je jasno saopšteno da mora da se osnuje zajednica srpskih opština i da mora biti ukinuta odluka Prištine o tablicama.

Uoči stupanja na snagu odluke Prištine o novčanom kažnjavanje onih koji nisu preregistrovali tablice na kosovske, Vučić je rekao da je situacija teža nego ikad u proteklih deset godina.

Navodeći da nije optimista da bilo šta može da se učini, Vučić je rekao da ide na razgovore da ne bi bilo da Srbija neće u nečemu da učestvuje.

Na pitanje šta će se desiti ako ne bude dogovora i da li misli da će premijer Kosova Aljbin Kurti odložiti odluku o preregistraciji, Vučić je rekao da je “Kurti pokazao da ne želi Srbe na Kosovu”.

On je rekao za TV “Prva” da je specijalnog predstavnika “EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka pitao zašto Srbiju uopšte zovu u Brisel i ponovio da je razlog za to što oni, prije svega zemlje Kvinte, štite svoje čedo – samošproglašeno Kosovo”, kazao je, prenosi N1. 


(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.