26.11.2022. 20:57
0
Svjetski poznata pjevačica: Rita Ora na Kosovu dobila poštansku marku sa svojim likom
Rita Ora, svjetski poznata pjevačica kosovskog porijekla, postala je dio riznice poštanskih maraka Filatelije Pošte Kosova.

Marka sa njenim likom puštena je u poštanski promet danas, 26. novembra, na poseban dan za veliku albansku i britansku umjetnicu, tačnije na njen rođendan.

"Više od deset godina na vrhu međunarodne muzičke i umjetničke scene, koristila je svaku priliku da kroz svoju slavu promoviše svoju rodnu zemlju, Kosovo, kao i cijeli albanski narod", navedeno je u saopćenju Pošte Kosova.

Povodom puštanja u promet ove poštanske marke, izvršna direktorka Pošte Kosova Fakete Kadiu izrazila je zahvalnost Riti Ori.

"Čast je za Poštu Kosova da oda počast Riti Ori. Ona nam je pjesmama, nastupima i veličanstvenim koncertima dala toliko lijepih trenutaka i beskrajnog ponosa. Neka ova prelijepa marka bude i simboličan poklon Kosova našoj pjevačici, na ovaj poseban dan za nju, za njen izuzetan doprinos našoj zemlji i našoj naciji", rekla je Kadiu.

Tokom svoje bogate karijere, Rita Ora je nagrađivana i počastvovana prestižnim nagradama na međunarodnoj areni, kao i na Kosovu i u Albaniji.

Rita Ora zasluženo nosi titulu počasnog ambasadora Republike Kosovo od 2015. godine. Svojom kulturnom diplomatijom nastavlja da doprinosi imidžu svih Albanaca.

Filatelija Pošte Kosova odaje počast i promoviše istaknute ličnosti kosovske kulture više od 20 godina i to će činiti i ubuduće.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.