23.12.2022. 11:02
0
Đukanović: Crnoj Gori je potrebna pomoć EU da izađe iz institucionalne krize
Crnoj Gori je potrebna pomoć Europske unije (EU) da izađe iz duboke institucionalne krize u kojoj se nalazi, kazao je danas crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

On je novinarima, nakon svečane akademije u povodu 50. godišnjice osnivanja Pravnog fakulteta, kazao da su ministri vanjskih poslova Austrije i Slovenije Alexander Schallenberg i Tanja Fajon posjetili Crnu Goru zbog problema koji postoje i vrlo duboke političke i institucionalne krize.

"Ako mislimo da nam pripadaju EU vrijednosti, onda je jasno da smo trebali nastaviti putem kojim smo išli do 30. kolovoza 2020. godine", rekao je Đukanović.

Na novinarski upit hoće li pokrenuti konsultacije nakon najave iz Demokratske fronte da će poslati 41 potpis podrške da da manadatar bude lider Demosa Miodrag Lekić, Đukanović je ponovio da ne želi sudjelovati u provedbi Zakona o predsjedniku.

Na pitanje vjeruje li da je moguć izbor četvoro sudaca Ustavnog suda, Đukanović je odgovorio potvrdno, prenosi Mina.

"Postavlja se pitanje hoćemo li imati odgovoran odnos prema ovom važnom pitanju u trenutku utvrđivanja kandidacijske liste i kasnije tijekom glasovanja. Razni su interesi u igri, ali se nadamo da ćemo uspjeti prevladati te niske strasti većine u parlamentu, kako bi oni došli do broja koji je spreman uraditi ono što Crnoj Gori treba”, rekao je Đukanović.

Govoreći o kandidatu za predsjednika Demokratske partije socijalista, on je naveo da će danas biti održana sjednica Glavnog odbora te stranke na kojoj će pored ostalog biti riječi i o tome pitanju.


(Fena / Aldina R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.