9.1.2023. 18:42
0
Poznato stanje dječaka i mladića na koje je pucano na Badnji dan na Kosovu
Rođaci Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21), koji su ranjeni na Badnji dan u Gotovuši kod Štrpca na Kosovu kada je na njih pucao Azem Kurtaji, stabilnog su zdravstvenog stanja i direktor KBC Priština sa sjedištem u Gračanici kaže za Telegraf.rs da je ono zadovoljavajuće.

- Vidjet ćemo kako će to dalje odvijati ali trenutno njihovo zdravstveno stanje je zadovoljavajuće - kaže prof. dr Lazić za Telegraf.rs.

On je rekao da se još uvijek ne zna kada će oni biti pušteni kućama. Kako kaže jedan će najvjerovatnije morati da ostane duže, ali se za sada još ništa ne može precizirati.

- Sve te odluke se donose u skladu sa aktuelnim zdravstvenim biltenom njihovim. Najvažnije da su oni dobro - kazao je prof. Lazić.

Stefan i Miloš su u trenutku napada išla pored puta i nosili Badnjak kada je napadač na njih otvorio rafalnu paljbu. Dječaci su su zadobili prostrijelne rane, jedan dječak je pogođen u šaku a drugi u rame i tek pukom srećom nisu stradali niti su životno ugroženi.

Osnovni sud u Uroševcu odredio je jučer mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana Azemu Kurtaju osumnjičenom da je pucao u Gotovuši kod Štrpca, prenosi Koha.

U saopćenju Suda se navodi da je sudija za prethodni postupak Odjeljenja za teška krivična djela ocijenio da postoji sumnja da je Azem Kurtaj u Gotovuši kod Štrpca namjerno pokušao da ubije Stefana i Miloša Stojanovića, prenosi Tanjug.

- Kada je svojim automobilom stigao na ulaz u selo, primjetio je neke građane na kraju puta i da bi ih otjerao, zatrubio je. Ne mogavši dalje, zaustavio je auto i nakon verbalne svađe izvadio je revolver i dva puta pucao nanijevši tjelesne povrede dječaku i mladiću. Oni su prvo upućeni u Dom zdravlja u Štrpcu, a potom u bolnicu u Gračanici - navodi se u saopćenju Suda.

Također, poznato je da je, suprotno zakonu o oružju na Kosovu, osumnjičeni koristio oružje sa dozvolom.

(A.B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.