28.1.2023. 13:04
0
Protest ispred RTCG-a: Imamo pravo da se izražavamo na svom jeziku
Grupa Podgoričana okupila se danas na platou ispred zgrade RTCG-a kako bi iskazali neslaganje, kako su ranije najavili, odnosa menadžmenta javnog servisa prema osnovnom pravu novinara da se slobodno izražavaju na sopstvenom jeziku, što im je garantirano Ustavom i zakonima Crne Gore.

Građanima se obratio i generalni direktor RTCG Boris Raonić, ali su mu okupljeni okrenuli leđa i izviždali ga.

Izdaja i ostavka

Raonić im je kazao da su pozvani na razgovor ukoliko to žele, a okupljeni su na to odgovorili zvižducima i skandiranjem “izdaja” i “ostavka”.

Cilj im je, kako su kazali, da na miran način iskažu otpor prema ovakvom odnosu rukovodstva RTCG-a, prenosi CdM.

Okupljeni građani istakli su transparente na kojima između ostalog piše: “Ostavka Raonića”; “Onaj jedan novinar je jedan od nas”; “Zahtjevamo javno izvinjenje”; “Imamo pravo da se izražavamo na svom jeziku”….

Funkcionerka Liberalne partije Jelena Marković kazala je za "Pobjedu" da je cilj protesta da se pruži podrška čovjeku kome je pogoršano zdravlje zbog mobinga i pritiska koji trpi na poslu.

Bez diskriminacije

- Svaki građanin ove države treba da se usprotivi takvom linču čovjeka zbog svog nacionalnog opredjeljenja, a koji je perfektan u svom poslu. Ne dozvoljavamo da se diskriminiše nijedan pojedinac, bez obzira na vjeru i naciju - kazala je Marković.

Ona je poslala poruku Generalnom direktoru RTCG-a Borisu Raoniću rekavši da joj je jasno da se on priklonio “sviti koja negira sve crnogorsko”.

- Postupanjem prema Žarku Božoviću pokazao je kakav je čovjek. Mi ne želimo da nam se stave žute trake na ruke, potrudit ćemo se da nas ne stave u položaj koji žele da nas stave - kazala je ona.


(Admir O.)

Protesti
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.