1.2.2023. 19:50
0
Policija u Sloveniji zaustavila vozače kamiona: "U boljim gumama sadimo cvijeće"
FOTO: GPM
Stranog državljanina koji je vozio službeni kamion iz okolice Maribora policija je kaznila jer je vozio s gumama bez profila, a slovenskog državljanina, također vozača kamiona, policija je zaustavila jer je vožnja s vidno oštećenim gumama.

Mariborska policija u utorak je ispitala vozače dvaju kamiona koji nisu ispunjavali tehničke uvjete za sudjelovanje u prometu. Gume na kamionu stranog državljanina, vozača tvrtke iz okolice Maribora, bile su bez profila.

Gume drugog kamiona kojim je upravljao slovenski državljanin bile su vidno oštećene. Policija je utvrdila i prekoračenje najveće dopuštene mase propisane za ovu skupinu vozila za više od 8000 kilograma.

Dvojica vozača su zbog utvrđenih prekršaja na licu mjesta kažnjena, a protiv dvije pravne osobe policija je pokrenula prekršajni postupak, piše GPM. 

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.