2.2.2023. 20:54
0
Uhvatio komšiju kako mu baca sihire, zatražio savjet: Šta da radim?
Da li crna magija postoji, vječito je pitanje rasprave.

Jedan Srbijanac je na društvenoj mreži Reddit nedavno podijelio nimalo prijatno iskustvo.

Pokrenuo je temu koja nosi naziv "Usnimio sam komšiju kako mi radi crnu magiju" i opisao bizarnu situaciju.

- Nahvatao sam komšiju kako mi radi neke rituale. Nedavno sam ubacio kameru u garaži i lik to nije skontao. Prišao je do ograde, bacao nešto kod mene (ujutru nije bilo ničega, vjerovatno je so ili tako nešto), gledao u nebo (vrv mjesec) pa se okretao prema mojoj kući i trzao se. To je uradio 3 puta i otišao, napisao je autor.

Pitao je ostale da li ga može tužiti zbog toga.

- Vjerujem da ne, mada me i mrzi da se vucaram po ustanovama. U suštini, ja u ovo ne verujem, ali sama činjenica da mi neko želi loše me nervira i sam sam sebi baksuz, dodao je, a onda se osvrnuo i na prošlost odnosa sa dotičnim komšijom.

- Njemu ništa loše nisam uradio. Ovde sam se doselio prije 7 godina. U početku sam bio par puta kod njega i on kod mene. Kasnije sam imao više obaveza a i bili su naporni, pa sam se udaljio. Inače ima sina koji ima 18 godina i ne izlaze nigdje. Više puta me je pitao da ga vodimo u teretanu sa mnom i u izlazak. Kontam da me mrzi zbog toga ili kao hoće da meni nešto sredi pa da sinu bude bolje. Barem tako kažu neki tekstovi koje sam našao na netu hahhaa. Elem, šta da mu radim, pitao je korisnike Reddita.

Odgovori su brzo počeli da se nižu. Neki su ga uputili na Zakon o javnom redu i miru, poglavlje koje se tiče "uznemiravanja građana vračanjem, proricanjem ili sličnim obmanjivanjem": Ko se bavi vračanjem, proricanjem sudbine, tumačenjem snova ili sličnim obmanjivanjem na način kojim uznemirava građane ili narušava javni red i mir – kazniće se novčanom kaznom od 10.000 do 50.000 dinara ili radom u javnom interesu od 40 do 120 časova, prenosi Nova.rs.

Ipak, mnogi su imali kreativnijih ideja.

- Nađi maga koji je veći level i neka uradi uno reverse magiju i top si.

- Napiši na papir "vidim šta radiš" i ubaci mu u sanduče pa nek misli od koga je i zašto, malo nek se tripuje.

- Ja bih, kad bi bila opcija, kupio onu kamericu što detektuje pokrete i to uvezao sa nekim bluetooth zvučnikom. Kada on naiđe i počne da se savija da mu se preko zvučnika prodere neki snimak po izboru.

- Kad je pun mjesec, treba da veže crveni konac za kvaku kapije. Napravi krug od soli na ulazu u dvorište komšijino - neki su od savjeta.

 
Srbija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.