22.3.2023. 21:38
0
Uhapšen Dejan Knežević, pomoćnik direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala
Pomoćnik direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala u Crnoj Gori Dejan Knežević uhapšen je zbog navodne povezanosti s dijelom nedavno uhapšene grupe, koju Specijalno državno tužilaštvo (SDT) tereti za stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge.

Nastavak akcije

Prema istim informacijama, pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO), Kneževića su lišili slobode nešto poslije 17 sati, po nalogu SDT-a.

Državni tužilac i portparol SDT-a, Vukas Radonjić rekao je "Vijestima" da je u nastavku akcije koju SPO preduzima po nalogu i zajedno sa SDT, a na osnovu višemjesečnog planiranog i koordiniranog djelovanja SDT, SPO i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona - Eeropola, danas uhapšen vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv kriminala, D. K., zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i druga krivična djela.

- Specijalno državno tužilaštvo će o svojim daljim radnjama i stanju postupka blagovremeno obavještavati javnost, a posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinsoti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vrijeđaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi - kazao je Radonjić.

Iz Uprave policije je zvanično potvrđeno da je uhapšen Knežević.

- Danas je lišen slobode v. d. pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv kriminala Dejan Knežević. Imajući u vidu fazu postupka, odnosno zakonska ograničenja, ne može se saopštiti više detalja. Policija sarađuje i postupa po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva u ovom slučaju - ističe se u saopćenju.

Branioci Kneževića potvrdili hapšenje

Branioci pomoćnika direktora Uprave policije za borbu protiv organiziranog kriminala Dejana Knežević, advokati Borivoje i Željko Đukanović potvrdili su "Vijestima" da je njihov klijent lišen slobode.

- Sproveden je iz prostorija SPO na pretres stana. Kao njegov branilac i ja prisustvujem pretesu. Nakon što se pretres završi dobićemo informaciju o tome da li će biti sproveden postupajućem tužiocu. Naš branjenik zasada nije dao nikakav iskaz - rekao je "Vijestima" Željko Đukanović.

 
Kriminal
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.