14.5.2023. 13:36
0
Crnogorski Demokratski front više ne postoji
Demokratski front (DF), politička koalicija u Crnoj Gori, prestaje da postoji, a Pokret za promjene (PzP) na izborima će nastupiti samostalno, saopštili su danas lideri DF-a na konferenciji za novinare.

Demokratski front je donio odluku da stranke konstituenti idu različitim putevima ka istom cilju, Crna Gora je pomirena zemlja, rekao je  jedan od lidera DF-a Andrija Mandić, prenose Vijesti.

Lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević saopštio je da je  zajednički cilj bio da se u Crnoj Gori desi srpsko-crnogorsko pomirenje i  demantovao napise da je bilo svađa među liderima DF-a.

Rekao je da će PzP nastupiti samostalno na izborima i da će imati reformski program.

Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević je naveo da je DF, kada je započeo "veliko istorijsko putovanje" prije 11 godina postavio cilj - bespoštedna borba protiv Mila Đukanovića i Demokratske partije socijalista (DPS) i njegovih tekovina.

Demokratski front je politička koalicija zvanično osnovana u julu 2012. godine, od Nove srpske demokratije na čelu sa Andrijom Mandićem, Pokreta za promjene na čelu sa Nebojšom Medojevićem i grupacije dotadašnjih funkcionera SNP-a koje su predvodili Milan Knežević i Predrag Bulatović.

U stvaranju Demokratskog fronta učestvovale su i nestranačke ličnosti, među kojima je bio i Miodrag Lekić, koji je izabran za prvog predsjednika DF-a, s tim što ga je napustio 2015. godine.

Ovoj koaliciji su vremenom pristupile i neke druge stranke, društvene organizacije i istaknuti pojedinci u Crnoj Gori, a kasnije je došlo i do istupanja pojedinih članica iz DF-a, tako da se sastav koalicije u više navrata mijenjao, ali ključni činioci su ostali.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.