28.8.2023. 18:15
0
Albin Kurti "uništio" Anu Brnabić na Bledu: Nagrađen gromoglasnim aplauzima i ovacijama
Nakon što je premijerka Srbije Ana Brnabić na Bledskom forumu kazala da Srbija čeka zajednicu srpskih opština i dodala: "Mi živimo za mir i stabilnost, u našem je interesu održavanje mira i stabilnosti u regiji", replicirao joj je premijer Kosova, Albin Kurti.

Duhoviti, ali koncizni odgovor kosovskog premijera premijerki Srbije Brnabić naišao je na dobar prijem publike na Bledskom forumu.

"Podrška na Kosovu Evropskoj uniji je 94%, u Srbiji je 35%.

Uveli smo sankcije Ruskoj Federaciji, Srbija o tome ne razmišlja", replicirao je Kurti, na što je dobio aplauz prisutnih.

Nisu se ogradili ni od Miloševića ni od Putina, pa nam nije lagan proces normalizacije", rekao je Kurti.

"Želim normalizaciju odnosa i odmah bih je uspostavio da nam je susjed recimo Češka Republika, ali normalizacija odnosa sa Srbijom puno je komplikovanija. Moguća je da se provede, jer moramo provesti sporazum koji smo predsjednik Srbije i ja potvrdili u Briselu, ali normalizacija u psihologiji znači odsustvo konfuzije između stvarnosti i fantazije, a to je registar kojem ne mogu doprinijeti, nažalost", kazao je Kurti.


(Ajdin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.