31.10.2023. 9:01
0
Rasprava trajala cijelu noć: Izglasana Vlada Crne Gore, Spajić novi premijer
Nakon rasprave koja je trajala cijelu noć poslanici crnogorskog parlamenta su jutros u 7 sati izglasali 44. Vladu i novi premijer je lider PES-a Milojko Spajić.

Za Vladu je glasalo 46 poslanika, 19 ih je bilo protiv i jedan uzdržan. Za vrijeme glasanja u sali nije bilo poslanica Radinke Ćinćur i Jevrosime Pejović, ni poslanika GP URA i Bošnjačke stranke BS. Iako se očekivalo da Spajić obrazloži svoj ekspoze to se nije dogodilo jer je rekao da je ekspoze već objavljen te da nema potrebe da to čini, i samo je saopštio predlog kandidata za sastav 44. Vlade. To su kritikovali poslanici i vlasti i opozicije i ocijenili da je Spajić time prekršio Ustav.

Početak sjednice obilježila je žustra polemika Spajića i odlazećek premijera Dritana Abazovića. Tokom rasprave iznijet je niz primjedbi na Spajićev ekspoze. Sjednici su Skupštine je prisustvovao i predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, piše CdM.

Na dnevnom redubile su dvije tačke: Izbor predsjednika i članova 44. Vlade Crne Gore; i Izbori, imenovanja i razrješenja.

Vlada Milojka Spajića, imaće pet potpredsjednika i 19 ministarstava. Funkcioneri nove Vlade biće članovi Evrope sad, Demokrata, Socijalističke narodne partije, Albanskog foruma, Albanske alijanse i CIVIS-a, pri čemu će ona za godinu biti rekonstruisana, kako bi ministarska i jedno vicepremijersko mjesto zauzeli i predstavnici koalicije “Za budućnost Crne Gore”.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.