23.11.2023. 11:01
0
Hag podigao novu optužnicu protiv Vojislava Šešelja
FOTO: n1
Međunarodni rezidualni mehanizam za zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji (MMKSJ) podigao je novu optužnicu protiv lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

Ovu vijest je za srbijanske medije potvrdio njegov sin Aleksandar Šešelj. Osim protiv Vojislava Šešelja, optužnica je podignuta i protiv drugih funkcionera SRS-a Miljana Damjanovića, Ljiljane i Ognjena Mihajlovića i Miroljuba Ignjatovića. Prema navodima Aleksandra Šešelja, optužnica je podignuta zbog nepoštivanja suda.

Iznoseći niz političkih ocjena i uvreda na rad MMKSJ-a, u stilu njegovog oca, Šešelj mlađi je izjavio kako je optužnica podignuta zato što su spomenuti objavljivali knjige i druge štampane materijale, te audio i video zapise u kojima govore o svjedocima optužbe. Tačnije, u ovim materijalima se govori o tome kako je haško tužilaštvo navodno potkupljivalo svjedoke kako bi davali iskaze protiv njegovog oca.

Naglasio je i kako ne očekuje da će vlasti Srbije izručitiu njegovog oca i ostale optužene.

Također je naglasio kako optužnica predstavlja politički pritisak na SRS u toku predizborne kampanje u Srbiji.

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.