12.12.2023. 10:43
0
Ljupčo Palevski u ekstradicionom pritvoru u Turskoj
Ljupčo Palevski, osumnjičeni za ubistvo djevojčice Vanje Đorđevske i Pančeta Žežovskog u Sjevernoj Makedoniji, prebačen je u ekstradicioni pritvor od 40 dana u Turskoj.

Ambasada Sjeverne Makedonije u Ankari dostavila je Ministarstvu pravde notu Ministarstva spoljnih poslova Turske kojom je obavijestila da je Palevskom određen ekstradicioni pritvor od 40 dana, saopšteno je iz Ministarstva pravde Sjeverne Makedonije, prenosi agencija “Makfaks”.

Palevski je prvoosumnjičeni u dva odvojena krivična djela otmica i ubistvo četrnaestogodišnje Vanje Đorđevske iz Skoplja, kojem je prethodilo ubistvo Pančeta Žežovskog (74) iz Velesa.

Palevski je uhapšen u Turskoj do koje je stigao preko Beograda i Bugarske, a makedonsko Ministarstvo pravde je prošle sedmice zvanično pokrenulo proces njegove ekstradicije.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.