21.1.2024. 17:24
0
Skandal u Nišu, pacijentica se u ordinaciji snimala polugola: "Ko je za bocku"
FOTO: printscreen/facebook/danijela nesic
Pomoćnica direktora Doma zdravlja u Nišu Danijela Nešić najavila je danas da će ta zdravstvena ustanova preduzeti zakonski predviđene mjere protiv pacijentice Katarine Đ. zbog provokativnih i uvredljivih fotografija i video zapisa koja je napravila u vrijeme pauze u jednoj od intervencija službe opšte medicine, kao i u kartoteci zdravstvene ambulane “Donja Vrežina”.

Nešić je kazala da se pacijentica javila jednoj od intervencija opšte medicine jer je imala nalog za injekcije.

"S obzirom da ovakvim ponašanjem nanosi veliku štetu ugledu Doma zdravlja Niš, kao zdravstvenoj ustanovi sa renomeom i ugledom, i da je bez pitanja slikala provokativne i uvredljive fotografije i snimala video zapis koji je ponižavajući za našu struku, bićemo prinuđeni da preduzmemo određene mjere u okviru zakona”, navela je Nešić u objavi na Facebooku i podijelila fotografije i video snimke koje je napravila Katarina Đ, piše Nova.rs.

Na jednom od snimaka koje je pacijentica napravila vidi se kako, vrlo oskudno odjevena, sjedi za stolom na mjestu koje je namijenjeno medicinskim sestrama i namiješta dugu kosu, a na drugom snimku se vidi kako sa pulta na kome se nalaze špricevi i igle, jednom rukom drži šrpic, a drugom otvara iglu.

Na tom video snimku napisala je "Ko je za bocku".

Katarina Đ. objavila je i fotogafiju na kojoj se vidi kako drži šoljicu kafe u prostoriji gdje se nalaze zdravstveni kartoni pacijenata.

(Aldin B.)

NišSrbija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.