3.3.2024. 19:58
0
Cure detalji zločina u Novom Sadu: Policajcima će dugo noćne more izazivati prizori koje su zatekli na licu mjesta
FOTO: Ilustracija
Na adresi stanovanja bračnog para, koji je prekjuče počinio samoubistvo skokom sa 17. sprata zgrade u Novom Sadu, pronađena su tijela 2 dječaka, a u dvorištu je zatečena kesica otrova, odnosno fungicida, sredstva za zaštitu biljaka.

Prazna kesica pronađena je u dvorištu kuće, a policija provjerava da li postoji mogućnost da su djeca otrovana upravo time.

Tijela su na obdukciju koja će utvrditi na koji način su mališani izgubili živote, kaže izvor Kurira i objašanjava da trovanje pesticidima, odnosno fungicidima, jako opasno kod ljudi i da stvara paralizu respiratornog centra usljed čega nastupa smrt.

– Kesica fungicida koja je nađena može da se nađe u slobodnoj prodaji i jeftina je. Obično se koristi za vinovu lozu. Otkud to u njihovom dvorištu utvrđuje istraga. U dvorištu kuće u kojoj je ova porodica stanovala ima i drveća i biljaka, pa se utvrđuje da li je to otrov kojim su djeca ubijena ili je slučajnost da je sada tu pronađena ta prazna kesica – objašnjava izvor Blica.

Žitelji Petrovaradina u Novom Sadu, gdje su nađena mrtva djeca stara godinu i tri godine, kažu za Kurir da ovako nešto nisu mogli ni da sanjaju.

– Svi smo u čudu da se ovako nešto dogodilo… Bili su jako mirni i nekako ne možemo da vjerujemo da je neko spreman da ubije svoju djecu. Kažu da su ih otrovali, dali im nešto u hranu i dječica su umrla. Čuli smo da je mlađe dijete nađeno u krevecu, a starije u krevetu, nisu imali povrede, pa sve ukazuje na to da su otrovani – kažu žitelji, dok rođaka vlasnika kuće dodaje:

– Taj bračni par u kući je živio dvije godine, i u pitanju je pomoćna kuća, dok u velikoj kući trenutno na spratu žive dva mladića, ali u toj kući se često mijenjaju stanari. Djed star 96 godina, umro je u januaru u Švedskoj, i ovih dana čekamo da njegovo tijelo dođe kako bi ga sahranili. Volio je da dolazi ovde tokom ljeta, poznavao je tu porodicu i bili su mu dragi – dodaje ona.

U dvorištu se mogu vidjeti bicikli, ali i crni veš koji se suši. Takođe, u garaži se vide dječja kolica. Na kući gdje su bili podstanari sve roletne su spuštene.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.