28.3.2024. 10:46
0
Policija Kosova: Srbija sprema novi teroristički napad na Kosovo
Direktor kosovske policije Gazmend Hoxha rekao je u intervjuu za RTK u srijedu da imaju informacije da se srpske kriminalne grupe pripremaju i obučavaju u srpskim vojnim kasarnama za još jedan napad na kosovsku policiju.

On je rekao da je Policija Kosova spremna i da ima kapacitet da efikasno reagira.

"To mogu biti grupe slične grupama u Banjskoj, možda u manjem broju, ali mogu biti profesionalnije pripremljene, mogu biti stručnjaci u određenim oblastima koji mogu napasti kosovsku policiju za svoje interese na sjeveru zemlje. Da li će biti invazije ili agresije Srbije na teritoriju Kosova, to je pitanje o kojem bi trebalo razgovarati na drugim nivoima. Mi, kao policija, imamo svoje kapacitete i profesionalna sredstva da odgovorimo na svaki napad ovih kriminalnih grupa", rekao je on.

Komentirajući kretanje srbijanske vojske u blizini granice sa Kosovom, Hoxha je rekao da Vojska Srbije otvara puteve za "teroriste koji žele destabilizirati našu  zemlju".

"Uzbunili smo KFOR i bili smo u kontaktu sa KFOR-om u vezi njihovog prisustva [Vojske Srbije]. Posljednjih nekoliko nedjelja maksimalno smo se pripremili za eventualno angažiranje kriminalnih snaga ili akciju pojedinih grupa sigurnosnih institucija Srbije”, rekao je on. 

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.