8.4.2024. 13:49
1
Vučić komentarisao Konakovićevu inicijativu o okupljanju Bošnjaka: "Pomoći ću s organizacijom i platiti troškove"
FOTO: ilustracija/etto.ba
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je najavu ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića da će 12. aprila biti održan sastanak političkih predstavnika Bošnjaka cijelog regiona.

Kako dodaje, on nema problema s tim.

- Kada smo najavili 'Vaskršni sabor' i okupljanje u Beogradu i Srbiji rekli su da to nije nešto što smije da se dozvoli. Veoma su negativne reakcije stizale iz Sarajeva. Sada su 12. aprila zakazali skup Bošnjaka. I ja to podržavam. Sretan sam što su pozvali i veliki broj Bošnjaka i iz Srbije. Ja nemam ništa protiv toga. Neka dođu i neka i meni kažu šta to još u Srbiji treba uraditi, koji put, bolnicu, dom zdravlja… Spreman sam da pomognem - kazao je Vučić.

Dodao je da je spreman pomoći oko organizacije, ako organizator želi da se skup održi u Novom Pazaru i Beogradu.

- Neka se okupe Bošnjaci, ja ne vidim ništa loše u tome. Nemam nikakav strah. Možda je njihova politika politika frustracija i kompleksa gdje se plaše okupljanja svih drugih. Ja nemam problem, želim im uspješan skup. Pa čak i da im organizujemo i platimo troškove. Za nas su odnosi sa Bošnjacima vrlo važni. Važni, ali ne da nam drže pridike moralne i da se mi sakrijemo u mišju rupu. Mislim da je ključ u saradnji - rekao je Vučić.

(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.