28.5.2024. 12:38
0
Sud u Srbiji produžio pritvor osumnjičenima za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić
Viši sud u Zaječaru produžio je pritvor za još 30 dana osumnjičenima za ubojstvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić, a otac jednog od osumnjičenih bit će pušten da se brani sa slobode.

Nestanak djevojčice prijavljen je 26. marta, a ispostavilo se da je bila žrtva saobraćajne nesreće, ali i monstruoznog zločina dvojice počinitelja koji su njeno tijelo prvo bacili na divlju deponiju. Policija sumnja da je tijelo jedan od osumnjičenih naknadno prebacio na drugu lokaciju.

Poslije desetodnevne istrage uhapšena su dvojica uposlenika komunalnog poduzeća iz Bora- D.D. i J. S. i priznala su krivicu jer je utvrđeno da su službenim automobilom “fiat panda” udarili djevojčicu nedaleko od dvorišta iz kojeg je izašla, a potom je stavili u gepek, odvezli na deponiju i bacili tijelo.

Osumnjičeni S. J. i D. D. su od 6. aprila u pritvoru zbog opasnosti od bijega, mogućnosti utjecaja na svjedoke te uništavanja ili uklanjanja tragova počinjenja kaznenog djela te uznemiravanja javnosti.

U pritvoru je i otac D. D. koji će u srijedu biti pušten da se brani sa slobode, a osumnjičen je da je pomogao sinu da premjesti tijelo djevojčice. U Srbiji za kazneno djelo pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela pritvor ne može trajati duže od dva mjeseca.

Srbijanska policija i istražitelji više od dva mjeseca od ubistva dvogodišnje djevojčice Danke Ilić ne uspijevaju doznati niti na terenu otkriti gdje su dvojica osumnjičenih sakrili njeno tijelo.

Tužilaštvo je saopćilo da je D. D. priznao zločin, dok se J. S. branio šutnjom. Potom su uhapšeni otac i brat jednog od osumnjičenika zbog sumnje da su pomogli da se tijelo premjesti na policiji još nepoznatu lokaciju.

Brat osumnjičenog za ubistvo D. D. u međuvremenu je umro u Policijskoj upravi u Boru.

Potraga za tijelom djevojčice se nastavlja na području sela Zlot, kanjonu obližnje rijeke i špilje, ali za sada bez rezultata i novih saznanja, prenose srbijanski mediji.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.