3.7.2024. 8:25
0
Zbog naguravanja prilikom ulaska u klub puklo staklo: Povrijeđene 22 osobe
Na Trgu Gaje Bulata u Splitu ispred noćnog kluba malo iza ponoći u padu stakla povrijeđeno je više osoba, saopćili su iz splitske policije. Dodali su da su 22 osobe zatražile ljekarsku pomoć, piše Index.hr.

- 22 osobe zatražile su ljekarsku pomoć, od čega je jedna zadobila teške tjelesne povrede i zadržana je u bolnici. Ostale osobe su zadobile lakše povrede i puštene su nakon ljekarske obrade - saopćeno je iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Policija je na mjestu događaja obavila uviđaj. Prema dosad utvrđenim činjenicama, došlo je do puknuća staklene stijene uslijed naguravanja većeg broja osoba prilikom ulaska u klub.

Kako se navodi u policijskom izvještaju, oko 00:15 zaprimljena je prijava o padu stakla na Trgu Gaje Blata. Na mjesto događaja su izašle sve žurne službe.

Rasprsnulo se staklo na izlogu robne kuće, odmah pored ulaza u noćni klub Central u središtu Splita. Dalmatinski portal piše kako su veliki komadi stakla zasuli mlade koji su čekali u redu kako bi ušli u noćni klub.

- Osoblje je odmah priskočilo, stiglo je pet vozila hitne pomoći i policija je brzo došla. Svi su pomagali unesrećenima. Nije bilo nikakvog incidenta ili sukoba, staklo je jednostavno puklo pod naletom tijela - kazali su im iz noćnog kluba.

Central se ubrzo nakon nesreće zatvorio, a mjesto nesreće i ulaz u noćni klub su ograđeni policijskim trakama. Na teren je izašao velik broj policijskih službenika.

(Erna H) 
SPLIT
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.