9.7.2024. 13:59
0
Osumnjičeni za ubistvo djevojčice zatražio saslušanje: Hoće li Dejan Dragijević otkriti gdje je tijelo Danke Ilić?
Dejan Dragijević (40) iz sela Zlot kod Bora u Srbiji, osumnjičen da je sa svojim kolegom iz JKP Vodovod 26. marta ove godine u Banjskom Polju ubio dvogodišnju djevojčicu Danku Ilić, bit će saslušan u četvrtak, 11. jula, potvrđeno je za srbijanski Blic iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru.

Dejan Dragijević je nakon hapšenja priznao ubistvo djevojčice i u policiji i u Tužilaštvu i detaljno ga opisao.

- Naveo je da je on bio suvozač u službenom automobilu "fiat panda", dok je za volaonom bio njegov radni kolega Srđan Janković. Također, priznao je da je Janković autom oborio djevojčicu koja je sama bila na putu, a da je on potom unio u vozilo na zadnje sjedište i da ju je golim rukama zadavio - podsjeća izvor Blica i dodaje da iako je osumnjičeni Dragijević do detalja opisao zločin i priznao svoju, ali i otkrio ulogu svog kolege, osumnjičenog Jankovića, on nije želio otkriti gdje je tijelo Danke Ilić.

- Rekao je da su tijelo potom odnijeli na deponiju na Starobanjskom putu, ali da je on tijelo premjestio dva dana kasnije, 28. marta. Međutim, tačnu lokaciju nije otkrio - podsjeća izvor.

Nije poznato zbog čega je Dragijević riješio da ponovo zatraži saslušanje.

- On je preko advokata tužilaštvu poslao pisani podnesak u kojem je naveo da želi da ga tužilac ponovo sasluša kako bi razjasnio svoj ranije dati iskaz - kaže izvor Blica i podsjeća da je drugi osumnjičeni, Srđan Janković, poslije odbrane šutnjom, prije oko mjesec dana odlučio da promijeni odbranu, pa je negirao izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret.

Prema dosadašnjim zvaničnim informacijama, Danka Ilić je nestala 26. marta.

Do tada su roditelji djevojčice nekoliko puta ispitivani u policiji, nakon čega su 4. aprila uhapšeni Janković i Dragijević zbog sumnje da su dijete, koje je samo izašlo na ulicu, udarili autom, ubacili je u vozilo, nakon čega je Dragijević, prema njegovom priznanju, djevojčicu udavio rukama.

Prema iskazu osumnjičenog Dejana Dragijevića on je dijete ubio 26. marta. Pored njega je bio i kolega Srđan Janković. Tijelo su istog dana prevezli na deponiju, ali su ga premještali.

Janković je sve ovo negirao dva puta u Tužilaštvu.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.