11.8.2024. 16:15
0
U Sjevernoj Makedoniji danas aktivno šest požara, pet pod kontrolom
U Sjevernoj Makedoniji danas je aktivno šest požara, a pet je pod kontrolom, objavio je državni Centar za upravljanje krizama (CUK).

"Od ukupno 42 požara, koji su gorjeli juče na otvorenom prostoru, trenutno je aktivno šest, pet je stavljeno pod kontrolu, a 31 je ugašen", piše na Fejsbuk stranici CUK-a.

Aktivna su dva požara na području Makedonskog Broda, u kojima gori borova i miješana šuma, na planini Galičica kod Ohrida, kod kičevskog sela Patec (borova i bukova šuma), na području Čaške kod sela Oreče i u opštini Novaci.

Pod kontrolom su, kako se navodi, stavljeni požar na Ilinskoj planini, na području opština Demor Hisar i Ohrid, na teritoriji opština Plasnica, kod Kičeva, kao i na deponijama u Delčevu i Štipu.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.