26.8.2024. 8:34
1
Sjeverna Koreja na Vučićev način - Severina na granici zadržana četiri sata: Policajci je ispitivali i o Srebrenici
Hrvatska pjevačica Severina Vučković u nedelju navečer privedena je na srpskoj granici, saznaje srbijanski Blic.

Pjevačicu je privela srpska policija.

Kako navodi izvor Blica, policija ju je privela jer jer, tvrde, davala neke sporne izjave u medijima.
Nakon razgovora s nadležnim "organima", Severina je nakon toga puštena da ipak uđe u Srbiju, ali se ona vratila u Hrvatsku.

Dakle, odbila je iz revolta ući u Srbiju.

Šta može biti razlog tog privremenog oduzimanja slobode?

Možda to što, kako navodi Jutarnji list, Severina oštro kritizira samovolju predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića u toj zemlji, i podržava građanske proteste u Srbiji?

No, izgleda da je ovo realnost Vučićeve Srbije, gdje se oštro gazi sloboda govora i zastrašuje čak i jedna od najvećih regionalnih zvijezda. A zbog čega? Intervjua ili statusa na profilu.

Kako prenose hrvatski mediji, Severina je na granici zaustavljena sinoć u 19.35 sati, a na jednom je privatnom događaju, u sklopu rođendana, trebala nastupiti s početkom u 23 sata.

Na granici su je držali sve do 23.35 sati kada je zahtijevala da joj vrate dokumente i omoguće povratak natrag u Hrvatsku.

Kada su je zaustavili, policija je pozvala inspektore koji su je navodno ispitivali o Oluji, Srebrenici i litiju (odnosno protestima u Srbiji), a nakon toga su joj pretresli cijeli automobil.

Spominjali su joj i Jasenovac te Tuđmana, a potom se i referirali na njen post na društvenim mrežama - naime, pitali su je zašto je napisala da voli "takvu Srbiju" pokraj fotografije demonstracija protiv iskopavanja litija.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.