4.9.2024. 19:47
1
Vulin potvrdio podršku Putinu: Srbija nikada neće postati članica NATO-a
FOTO: n1
Predsjednik Rusije Vladimir Putin sastao se 4. septembra sa potpredsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom na marginama Istočnog ekonomskog foruma (EEF) u Vladivostoku.

Vulin je na sastanku koji je prenošen uživo na YouTube platformi istakao da je Srbija ne samo strateški partner, već i saveznik Rusije.

Vulin je dodao je zbog toga pritisak na Srbiju "ogroman".

"Ali, Srbija koju vodi (predsjednik) Aleksandar Vučić je Srbija koja nikada neće postati članica NATO pakta, koja nikada neće uvesti sankcije Rusiji i koja nikada neće dozvoliti da se sa njene teritorije sprovode bilo kakve antiruske akcije", rekao je Vulin.

O sastanku Vulina i Putina ranije se oglasio State department. U odgovoru portparola State departmenta za Glas Amerike navodi se da je "stav o Aleksandru Vulinu dobro poznat" i da on ostaje pod američkim sankcijama.

"Naš fokus ostaje na tome da sa liderima u Srbiji radimo na jačanju strateškog partnerstva između naših zemalja, dok Srbija nastavlja da gradi sigurnu i sigurnu budućnost u Evropi otpornoj na političke i ekonomske ucjene iz Rusije", kažu iz State departmenta.

Prethodno je iz Evropske unije (EU) za medije u Srbiji saopćeno da "održavanje veza sa Rusijom u vrijeme njenog agresorskog rata protiv Ukrajine nije kompatibilno sa vrijednostima EU i procesom pridruživanja".

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.