20.9.2024. 10:31
0
Video koji je zaprepastio Srbiju: Ministar koji je s Vučićem jeo parizer, ponovo uzburkao duhove. Ovog puta svojim nesuvislim izjavama
Ministar trgovine Srbije, Tomislav Momirović, ponovno je pokrenuo medijsku buru svojom promocijom jeftinih proizvoda u sklopu vladine akcije "Najbolja cijena". Gostujući na televiziji K1, oduševljeno je govorio o tome koliko u Srbiji košta jedno jaje, ističući kako ono košta 11 dinara, što je otprilike 10 eurocenti.

"Dozvolite, jaje je 11 dinara. Pazite, obrok od 22 dinara, dva jaja, pa mislim, obrok koji može držati čovjeka sitim cijeli dan", izjavio je Momirović dodajući da je "nutritivno kvalitativno stvarno perfektan obrok".



Zanimljivo je da u hotelu Mona Plaza, čiji je vlasnik Momirović, kajgana od tri jaja naplaćuje se znatno više – čak 690 dinara.

Ministrova izjava o "obroku za cijeli dan" izazvala je brojne reakcije, od satiričnih portala do građana na ulici. Viktor Marković iz satiričnog portala Njuz net našalio se na račun izjave, rekavši: "On je zaboravio ono što također može držati sitim cijeli dan, a to je nula jaja. A nula jaja košta duplo jeftinije nego jedno jaje". 

Iako izjava na prvu zvuči smiješno, Marković je upozorio da je zapravo tužna, jer mnogi ljudi ne mogu priuštiti ni to jedno jaje.

Ovo nije prvi put da je Momirović izazvao reakcije svojim izjavama. Ranije se našao u centru pažnje kada je, zajedno s predsjednikom Aleksandrom Vučićem i ministrom financija Sinišom Malim, pred kamerama jeo jeftini parizer, nastojeći uvjeriti građane da je ovaj jeftini proizvod vrlo kvalitetan, nakon što je vlada ograničila njegovu cijenu.

Naime, Vučić je u prodavnicu poslao ministra financija Sinišu Malog i Tomislava Momirovića, ministra trgovine. Oni su kupili parizer, majonezu i jogurt te su doručkovali s Vučićem.

"Kupili su dvije litre jogurta, pola kile parizera, dva hljeba, dvije vrećice i majonezu. Ukupno 585 dinara", rekao je Vučić.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.