20.9.2024. 16:49
0
Crna Gora će dobiti 383,5 miliona eura u okviru Plana rasta EU za zapadni Balkan
Crna Gora će dobiti 383,5 miliona eura u okviru Plana rasta Europske unije za zapadni Balkan, kazala je ministrica evropskih poslova Maida Gorčevića.

Ukupna vrijednost Plana rasta je šest milijardi eura, što znači da će Crna Gora dobiti 6,38 posto sredstava.

Ministrica je dodala da će od ukupnog iznosa, 110 miliona biti u bespovratnim sredstvima, a ostatak u povoljnim kreditima.

Gorčević je kazala da se do kraja godine očekuje isplata od 29 miliona eura te da je to sedam posto budeta koji će biti isplaćen na početku, a ostatak u šest polugodišnjih tranši, prenose Vijesti.

"Usvajanje Agende od strane zemalja članica EU-a se očekuje do kraja septembra", istaknula je.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.