29.9.2024. 13:26
0
Eksplozija u dijelu Kosova gdje žive Srbi: Odjeknula jaka detonacija
Eksplozija u blizini benzinske pumpe u centru Zvečana, općine na sjeveru Kosova u kojoj žive Srbi, dogodila se oko ponoći.

"Oko ponoći, u blizini benzinske pumpe koja se nalazi u centru Zvečana, došlo je do eksplozije. Slučaj je okarakteriziran kao izazivanje opće opasnosti, a nije poznato šta je izazvalo ovu eksploziju koja je pričinila materijalnu štetu na kućici benzinske pumpe i nekoliko automobila u blizini", kazao je za Radio Slobodna Evropa (RSE) zamjenik direktora kosovske policije za sjever Veton Elšani.

Prema njegovim riječima, u trenutku eksplozije benzinska pumpa je bila zatvorena za rad.

Ovakvi slučajevi nisu rijetkost na sjeveru Kosova posljednjih godina.

Bacanje eksplozivnih naprava i paljenje automobila zabilježeno je u više navrata na ovim prostorima, posebno u vrijeme preregistracije automobila nelegalnih srpskih registarskih oznaka u Republici Kosovo.

Zvečan, zajedno sa Zubinim Potokom, Sjevernom Mitrovicom i Leposavićem, su četiri općine sa srpskom većinom na sjeveru.

Tenzije u ovom dijelu zemlje posljednjih mjeseci su uglavnom visoke, zbog onoga što Vlada Kosova smatra koracima za uspostavljanje suvereniteta u tom dijelu Kosova, stoji u saopćenju.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.