13.10.2015. 13:30
0
Francuska: Blizu devet posto stanovništva čine migranti
Blizu devet posto stanovništva Francuske čine migranti, objavio je Nacionalni statistički institut Francuske (INSEE), javlja Anadolu Agency (AA).

INSEE je objavio izvještaj  koji je obuhvatio period izmedju 2006. i 2013. godine, a sadrži informacije o broju migranata koji borave u ovoj zemlji. 

Prema ovim podacima, među 65,8 miliona stanovnika u Francuskoj, 11,6 posto njih rođeno je izvan granica te zemlje, 8,9 posto njih su doseljenici, dok 6,4 nema francusko državljanstvo. 

U periodu 2006. godine procenat migranata u Francuskoj iznosio je 8,1 posto, a on je u januaru 2014. godine dostigao cifru od 8,9 posto. Broj migranata u Francuskoj približio se cifri od šest miliona. 

Također, 39 posto migranata u Francuskoj dobilo je državljanstvo te zemlje, dok pet posto cjelokupnog stanovništva strasne dobi od 15 do 50 godina ima dvojno državljanstvo. 

U 2013. godini u Francuskoj je rođeno 63 hiljade beba čija su oba roditelja stranci. 

U istoj godini u Francusku je doselilo 332 hiljade ljudi, među kojima 70 posto su migranti, a ostalih 30 posto Francuzi koji su se vratili u svoju zemlju. Također, iz Francuske je u istom periodu odselilo 229 hiljada ljudi. 

(Anadolija)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.