16.11.2015. 17:55
0
Cameron: G20 će se angažirati na jačanju sigurnosti na aerodromima
Zemlje G20 će se angažirati da pojačaju sigurnost na aerodromima, posebno u zemljama koje su najviše izložene terorizmu, rekao je u ponedjeljak britanski premijer David Cameron na samitu u Antaliji (na jugu Turske).

-Prvi put smo odlučili da djelujemo zajedno na jačanju u svjetskoj zračnoj sigurnosti - izjavio je Cameron novinarima.

-Treba nam velika sigurnost koja će vrijediti na svim aerodromima u svijetu i moramo pružiti tehničku i finansijsku pomoć zemljama koje su posebno izložene - rekao je on nekoliko sedmica nakon pada ruskog aviona na Sinaju (224 mrtvih 31. oktobra).

Cameron je podsjetio da će da će Velika Britanija povećat svoja finansijska sredstva za sigurnost na aerodromima.

Borba protiv terorizma se nametnula na dnevnom redu samita G20 nakon napada u Parizu u petak.

Grupa najmoćnijih zemalja u svijetu će objaviti odvojeno saopćenje o borbi protiv terorizma koji predviđa posebno projekat teksta koji predviđa nove mjere "za jačanje međunarodne zračne sigurnosti".

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.