20.11.2015. 15:02
0
Uhapšen osumnjičeni za pripremanje napada u Stockholmu
Državni tužilac Hans Ihrman izjavio je da je u Švedskoj uhapšen čovjek za kojeg se sumnja da je pripremao “terorističke” napade na nepoznate ciljeve u Stockholmu, javlja Anadolu Agency (AA).

Tužilac je dodao da će Moder Mothama Magid biti u pritvoru dok njegov slučaju budu istraživale švedske sigurnosne službe, te da ne može precizirati šta su tačno bile mete eventualnih napada.

Magidov državljanstvo nije otkriveno, a tokom večeri bi trebao imati ročište u pritvoru. Osumnjičeni je uhapšen u četvrtak uvečer u selu Boliden, udaljenom oko 600 kilometara od švedske prijestonice.

Švedska je u srijedu nivo sigurnosti, zbog prijetnje od terorističkog napada, podigla na najviši stepen. Potom je služba sigurnosti saopštila da su u potrazi za čovjekom za kojeg se sumnja da priprema terorističke napade. Ne vjeruje se da je ovaj slučaj povezan sa teorističkim aktom 13. novembra u Parizu.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.