27.11.2015. 21:44
0
Rusi Turcima od 1. januara 2016. uvode vize
Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov saopćio je kako će bezvizni režim s Turskom jednostrano biti obustavljen nakon 1. januara, javlja Anadolu Agency (AA).

"Od 1. januara 2016. godine obustavit ćemo bezvizni režim između Turske i Rusije", kazao je Lavrov tokom konferencije za medije nakon sastanka s ministrom vanjskih poslova Sirije Walidom el-Muallimom.

Lavrov tvrdi da je ova odluka donesena radi očuvanja sigurnosti Rusije i ruskih građana.

Odnosi između Turske i Rusije su se promijenili nakon što su turske oružane snage oborile ruski avion Su-24. Avion je oboren nakon deset upozorenja o narušavanju turskog zračnog prostora. 

Početkom oktobra ruski avioni su narušili zračni prostor Turske, nakon čega su se ruske vlasti izvinile i saopćile da se nešto slično neće ponoviti. 

Turske oružane snage prema Pravilniku angažmana oborile su avion nakon što se on nije obazirao na upozorenja i nego je nastavio narušavati zračni prostor Turske.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.