16.1.2016. 13:37
0
Burkina Faso: Snage sigurnosti ubile četvrtog ekstremistu
Abi Ouattara, glasnogovornica ministarstva sigurnosti i unutrašnjih poslova Burkine Faso, saopćila je u subotu da su ekstremisti oteli austrijskog liječnika i njegovu suprugu na sjeveru zemlje u blizini granice s Malijem.

Glasnogovornica je izjavila da su džihadisti oteli bračni par u mjestu Baraboule u pokrajini Soum u regiji Sahel Burkine Faso.

Ministarstvo nije imalo informacije koliko dugo je par boravio na sjeveru Burkine Faso, gdje su se bavili volonterskim radom.

Predsjednik Burkine Faso saopćio je da su snage sigurnosti ubile četvrtog ekstremistu u obližnjem hotelu.

Predsjednik Roch Marc Christian Kabore izjavio je da su snage Burkine Faso i Francuske ubile džihadistu tokom pretrage hotela Yibi nakon što su okončali akciju u hotelu Splendid u kojoj su oslobodili 126 ljudi i ubili su troje napadača. 

Kazao je da su dvoje od napadača ubijenih u subotu bile žene.

Kabore je također saopćio da su 23 osobe ubijene nakon što su ekstremisti napali kafić i zauzeli su hotel u Ouagadougouu u petak navečer i držali su ga pod svojom kontrolom do subote ujutru, prenosi AP.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.