2.2.2016. 10:51
0
Biznismenu koji se povezuje s mafijom oduzeta Mussolinijeva jahta
Italijanska policija saopćila je danas da je od jednog biznismena, osumnjičenog za veze sa organiziranom kriminalnom mrežom, zaplijenila jahtu koja je nekada pripadala fašističkom diktatoru Benitu Mussoliniju.

Jahta je dio 28 miliona eura zaplijenjene imovine u okviru istrage protiv tri osobe i 10 kompanija, objavila je finansijska policija.

Kako je navedeno u nalogu rimskog suda za zapljenu, vlasnik jahte je bio Salvatore Skilante (68).

Jahtu "Crni plamen" je Musolini dobio na poklon 30-ih godina prošlog stoljeća, a ona je namjerno potopljena 1943. godine da ne bi pala u ruke Njemačke poslije sloma fašističkog režima.

Nakon rata je izvučena i obnovljena, prenosi Reuters.

Sumnja se da Skilante ima veze s mafijom iz Rima koju predvodi jedan bivši neofašistički gangster.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.