3.2.2016. 16:29
0
Portoriko: Na nenaseljenom otoku pronađeno 13 kubanskih migranata
Vlasti su u Portoriku privele 13 kubanskih migranata koje su pronašli na nenaseljenom otoku.
Granična i carinska služba Sjedinjenih Američkih Država saopštila je u četvrtak da je grupa pronađena na otoku Mona zapadno od američke teritorije. Sedam muškaraca i šest žena koji su u pritvoru od ponedjeljka trebali bi se uskoro pojaviti pred migracionim sudom.

Portoriko je slobodna pridružena država unutar SAD-a. Portorikanci su državljani SAD-a, ali nemaju pravo glasa na izborima.

Kubanci u posljednje vrijeme sve češće napuštaju svoju otočnu državu zbog bojazni da će uskoro izgubiti beneficije koje je im garantuje status domaće osobe od trenutka kada stupe na tlo SAD. Naime, zbog sve boljih odnosa Havane i Vašingtona u posljednje vrijeme kubanski migranti se plaše da mi mogli ostati bez ove privilegije.

(Anadolu Agency)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.