9.3.2016. 11:54
0
Tek rođenu kćerku prodao za 3.200 eura da bi kupio iPhone i motocikl
Devetnaestogodišnji Kinez prodao je novorođenu kćerku na internet licitaciji da bi sebi kupio iPhone. Muškarac po imenu Duan iz Tongana u jugoistočnoj Kini pronašao je putem društvenih mreža kupca za svoju tek rođenu kćerku od 18 dana.

On je prodao bebu za 23 hiljade juana /3.200 eura/, a, kako je priznao u policiji, osim iPhonea, namjeravao je da kupi i motocikl. 

Dok je njegova žena i majka djevojčice radila i po nekoliko honorarnih poslova dnevno kako bi zaradila novac, muškarac je, kako navode lokalni mediji, većinu vremena provodio u internet kafićima. 

Djevojčicu su dobili nakon neplanirane trudnoće i procijenili da nemaju dovoljno novca da je izdržavaju. 

Ipak, supruga je pokušala da opravda nesavjesnog oca svoje djevojčice. 

"I ja sam bila usvojena, a u mom gradu mnogi su djecu davali drugima da ih odgajaju. Zaista nisam znala da je to protivzakonito", objasnila je ona. 

Muškarac je dobio tri godine zatvora, a žena je uslovno kažnjena sa dvije i po godine. 

(SRNA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.